18- GALİP SAYILIR BU YOLDA MAĞLUP

Bir trcfl kaybından kurtulmanın iki yolu vardır. Ruaya empas yapmak (başarı olasılığı % 50) veya körleri sağlamaya çalışmak.
Körleri sağlayabilmek için körlerin 3-3 (%36) veya
4-2 (% 48) dağılmış olması şarttır. Bunun toplam şansı % 84 olduğuna göre körleri çalıştırmanın daha iyi olduğu açıktır.
Rengin 4-2 dağılmış olması ihtimaline karşı yerde körlerin dışında iki antre bırakmanız gerekir: Biri dördüncü köre çakmak, diğeri beşinci köre ulaşmak için.
Doğru oyun trefl valesini asla almak, pik asını çekmek ve AR körü oynamaktır. Sürpriz! Baü ikinci köre çakar ve ortağının ruasma doğru trcfl oynar. Trefl ruası empasta olduğu halde iki içeri girdiniz. Size niçin bu kadar acımasız davranıyorum? Ama üzülmeyin. Bu elde batmak normaldir. Ancak kötü bir oyuncu kontratını yapardı.


                                                                    
ALTIN ÖĞÜTLER :


1.   ORTAĞINIZLA BİRLİKTE YEDİ KAĞIDINIZIN OLDUĞU BİR RENGİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIRKEN NORMAL DAĞILIM YÜZ- DELERİNİ EZBERE BİLMENİZ GEREKİR ;
3-3= % 36
4-2= % 48.
5-1= % 15
6-0 =% 01


2.    BİR YAN RENGİ SAĞLARKEN YERE TEK ANTRENİZ (VEYA ANTRELERİNİZ) KOZ RENGİNDEN İSE, SAĞ­LADIĞINIZ RENGİ KULLANMADAN ÖNCE RAKİPLERİN BÜTÜN KOZLARINI ALIP YERDE KALACAK ŞEKİLDE OY­NAMANIZ GEREKİR. BUNU YAPAMIYORSANIZ YAN RENGİ UNUTUN.

3.    UMARIM BU ELI BATIRMIŞSINIZDİR. BATIRDINIZ MI? ÇOK İYİ!

Hiç yorum yok: