17- İKİYE İKİ






Sanzatu kontratlarında, kaç el sağlamaya ihtiyacınızolduğunu sap­tamak için kesin lövelerinizi sayın. Bu elde iki kesin pik ve iki kesin trefl löveniz vardır. İki ası çıkarttıktan sonra da karodan üç ve körden iki löve sağlayabilirsiniz. O halde problem nedir?
Problem şudur ki rakipler en zayıf renginize saldırmışlardır ve belki de siz kendi renklerinizi sağlamadan önce onlar kendi renklerini sağlayacaklardır.
Genel kural şudur: Rakibin renginden iki keserle ve çıkarılacak iki asla İLK ELI BAĞIŞLAYIN. Bu taktik rengin 6-2 dağılmış olması halinde harikalar yaratır.
İlk eli alıp almamanın farkını bu elde izleyin. İlk piki alır ve önce karo asım çıkartırsanız, Batı alıp kalan pikim döner. Doğu şimdi kör ası ve sağlanmış pikleriyle pusuda beklemektedir. Geberdiniz.
Evet, eğer önce kör asını yıkmış olsaydınız kontratınızı ya­pabilirdiniz, çünkü Batının karo asıyla el tutunca dönecek piki kal­mazdı. Ama niçin tahmin etmek, yazı tura atmak zorunda kalasınız?
Buna karşılık, İKİNCİ piki alırsanız, iki as da Doğuda olmadıkça - ki bu takdirde zaten hapı yuttunuz demektir - önce hangi ası çı­kartırsanız çıkarün kazanırsınız.
Kaldı ki, Doğu iyi bir altılı rengi ve iki ası olsaydı iki ile açmazdı. Bunun için fazla kuvvetli olurdu ve bir pikle açardı



.


ALTIN KURAL :

EN ZAYIF RENGİNİZDEN İKİ STOPER VE ÇIKARMANIZ GEREKEN İKİ AS VARSA ;  
                                   İLK ELİ BAĞIŞLAYIP İKİNCİSİNİ ALIN !







Hiç yorum yok: